Irene Montforts – likeur maken

image2

Irene Montforts heeft weer iets heel anders als hobby: likeur maken. Ze organiseert als uitvloeisel van haar hobby workshops.
Op zo’n workshop wordt eerst begonnen met koffie, iets lekkers en een koffielikeurtje dat de deelnemers vervolgens zelf gaan maken (1/2 liter).
Als dat gedaan is volgt het proeven en maken van een speculaaslikeur (1/2 liter).
Na dat intensieve werk is het tijd voor ontspanning: pauze voor koffie, thee, fris, etc . Er volgt een uitstapje naar buiten met een bezoek aan de eigen wijngaard. Daar staan 255 wijnstokken. Vervolgens worden de  en de wijnkelders bekeken waar uitleg gegeven wordt en waar ook van de wijn geproevd wordt.
Vervolgens wordt het werk hervat met het proeven en maken van sinasappellikeur (ook weer een halve liter) en met het proeven en maken van limoncello (1/2 liter).
Als dat gedaan is volgt een uitloop en napraten. Dan om het af te leren nog een likeurtje, en nog een glaasje wijn en nog een…. De gemaakte likeuren (ongeveer 2 liter) nemen de deelnemers mee naar huis. Zo’n workshop duurt ongeveer twee tot twee-en-een-half uur.
De likeuren vergen thuis ook nog de nodige aandacht. Er volgt: filteren, uitknijpen, proeven en laten rijpen etc. Daarmee hebben de deelnemers nog een paar weken stof tot napraten.

Dit alles kost 25 Euro per persoon. Het kan op elke willekeurige dag, ook op zondag, mits tijdig gereserveerd, vanaf 6 personen. Deelnemers hoeven niets mee te nemen, behalve een goed humeur. Op de foto zie  je de ruimte en de kelder. Er is er  erg gezellig, en Irene ontvangt graag zowel kleine als grotere gezelschappen.
Nadere informatie via email irene.montforts@ziggo.nl of telefonisch 046 4494231 of op Facebook Irene Montforts of Workshoplikeurmaken.
De plaats waar de workshop plaatsvindt kan Waterbend 2 te Susteren zijn, maar ook elders. De lokatie, de groepsgrootte en de tijd: alles kan in overleg bepaald worden.
Voor de video: denk aan de volumeknop….