Tweede prijs in finale Toppstar 2013

In Frankfurt is een wedstrijd gehouden voor mensen die creatieve dingen kunnen maken met gebruikmaking van gebruikte materialen,: recycling. Nicole Olislagers uit Sittard heeft er de tweede prijs gewonnen. Dat is een prestatie van formaat tussen haar Duitse mededingsters. Nicole tref je ook aan op onze site in de groep kleding-mode-sierraden. Hieronder staat ze met de andere deelnemers, tweede van links.

de finalisten

Ze vertelt erover:

De opdracht voor de finale TOPPSTAR 2013 was: maak  “Schmuckstücke”

Letterlijk zijn het sieraden. Je moest drie stuks maken of  je mocht ook een mooi sieraad maken voor aan de muur
of voor op het balkon,etc.

De desbetreffende te gebruiken recycle materialen zaten allemaal in een zak. Iedereen kreeg het zelfde: o.a. aluminium folie, zilver en gekleurd. Verder WC rollen, een plasticzak, kroonkurken, kurken,tijdschrift, de krant, een petfles en plastic band. En tenslotte golfkarton op een rol en een spons.

En dit is het resultaat:  Een schilderijtje, een sieraad aan de wandSCHMUC~1 ,  gemaakt van een tijdschrift: LANDHAUS.

Het bestaat uit een bloem in het midden van een petfles. Een balletje zilverfolie met sprietjes. Vier  bloemen gemaakt van wc rolletjes. En in het midden een dropje van een lijmpistool, met zilveren glitter…

Je ziet er aluminium bloemen en een pagina van het tijdschrift. En het ophang lusje heb ik van een plasticzak gemaakt: vingerhaken.

Met dit werkstuk heb ik de tweede prijs gewonnen.

 

Drie personen hebben sieraden gemaakt. Eentje legde het accent op kroonkurken.  De ander maakte een sierraad van papieren rolletjes..wat een werk was dat.

En de andere heeft van de plasticfles armbanden gemaakt.

De 5e deelneemster heeft een schattig tasje gemaakt van golfkarton. En zij is ook de winnaar geworden.

Ik ben ook naar de beurs gaan kijken, natuurlijk. Die heette  Creativeworld en was ook echt geweldig en inspiratievol, super. ik heb foto’s gemaakt van de trends voor 2013.

Die zie je hieronder.

 

Trends in de Fantasy Garden1 Trends in de Fantasy Garden

 

Met vriendelijke groetjes Nicole

 

http://denostalgischenonnevot.blogspot.nl/